Schermafdruk 2016 02 22 13.14.34

Langs de nieuwe zijderoute

Met een bijzondere club mensen gaan we tussen 8 ten 16 oktober 2016 opnieuw een geweldige reis maken. Trokken we vorig jaar door Iran, nu gaan we rondreizen in het fascinerende Georgië en Armenië. Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische overheersing is de cultuur rijker en diverser dan menig andere. Tegelijkertijd bevinden zich hoog in de bergen ook nog altijd geïsoleerde gemeenschappen, die hun eigen taal spreken, hun eigen goden vereren en ogenschijnlijk weinig delen met de volkeren in de laaglanden. Bovendien zijn er sinds mensenheugenis territoriale conflicten waarin beide zijden elkaar niet lijken te kunnen en willen begrijpen. Kortom, is de Kaukasus een brug van culturen of een hedendaagse Toren van Babel?  

Tijdens de studiereis staan we stil staan bij de ontwikkelingen in beide landen op het gebied van welzijn, zorg voor ouderen en mensen met een beperking. Een belangrijk onderwerp daarbinnen is de invloed van het trefpunt van culturen op de samenleving en hoe dit welzijn en zorg beïnvloedt. 

De indrukken die we opdoen tijdens deze reis, bespreken we gestructureerd met elkaar in verschillende sessies. We reflecteren op wat we zien vanuit de vraag: wat betekent dit voor mij, wat kan ik met deze ervaring gerelateerd aan mijn eigen praktijk? Een belangrijk doel is daarbij om veel te leren van elkaars reflecties, inzicht en ervaring. Wat ons betreft biedt de studiereis een heel bijzonder programma dat een schat aan inzicht en ervaring zal opleveren over het eigen functioneren, de rol als leider en de kansen die er liggen voor de organisatie waar eenieder vorm aan geeft. 

En natuurlijk maken we in het programma ruimte voor culturele aspecten en veel plezier. 

Een paar weken voor vertrek organiseren we een meeting met alle deelnemers. Tijdens deze ontmoeting maken we kennis met elkaar, vertellen we meer over het concrete programma en verdiepen we ons in beide landen. 

Organisatie

De reis georganiseerd door Jan Booij en Thijs Vink in samenwerking met Meetin een gespecialiseerd reisbureau. Omdat we graag met een kleine groep reizen, zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Data

Tussen 8 en 16 oktober 2016

(de temperatuur is in die periode zeer aangenaam) 

Kosten 

De kosten van de studiereis zijn binnenkort beschikbaar. Dat is inclusief het vliegticket, alle overnachtingen, het eten en de voorbereidende sessie. De enige aanvullende kosten waar je rekening mee kan houden, zijn souvenirs of wat klein handgeld voor op straat.

Mocht je mee willen naar Georgië en Armenië, of meer willen weten over het programma, dan horen we dat heel graag. We zien uit naar je reactie.

Folder

Voor nog meer informatie zie onze uitgebreide folder. Klik hier!

 

tweet