Juni 2010

foto_16

Boek De Ontdekkingsreis 

Aanleiding is het verschijnen van het boek De Ontdekkingsreis op 18 juni. Dit boek, samengesteld door ActiZ en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, geeft een overzicht van 25 jaar

interculturalisatie door aanbieders van wonen, zorg en welzijn in samenwerking met gemeenten en migrantenorganisaties. De uitgave van 'De Ontdekkingsreis' is één van de activiteiten uit het ActiZ-programma 'ActiZ geeft kleur aan de zorg'. Het doel is om te inspireren, de oogst van 25 jaar interculturele ouderenzorg te laten zien, te stimuleren, te verdiepen en over te dragen. Het boek bestaat uit essays, columns, interviews, artikelen van prominente personen in de wereld van wonen, zorg en welzijn, en is aangevuld met aansprekende voorbeeldprojecten. Het boek kan vanaf maandag 21 juni besteld worden via de sites van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, Aedes en ActiZ. Het kost 25 euro (exclusief btw en verzendkosten).

Kleurrijk programma 

Op het symposium hoort u welke lessen er te leren zijn uit de ervaringen van de afgelopen 25 jaar. Jan Booij, pionier van het eerste uur en onder andere oud-directeur van het eerste interculturele verpleeghuis van Europa De Schildershoek interviewt Atlin Sandvliet, Godelieve van Heteren, Marcel van Woensel en Freddy May over hun ervaringen. Hester van Buren van corporatie Rochdale in Amsterdam geeft haar visie op de rol van corporaties bij dit onderwerp. Op de Bazaar maakt u kennis met innovatieve projecten op het gebied van interculturalisatie. Zij presenteren zich en vertellen u graag hun succesfactoren en knelpunten. U ontmoet de schrijvers van de columns en essays uit het boek. Het koor Kleurrijke mama's uit Den Haag verzorgt het muzikale intermezzo. Na afloop kunt u doorpraten met andere reisgenoten en genieten van het wereldbuffet!

Rohina Raghoebier en Yvonne Witter organiseerden deze reis.

tweet